Άρθρο
“Δεν θα περάσουν!”

Εξώφυλλο του τευχους 74

Οι κυβερνήσεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση μπροστά στη κρίση παίζουν το χαρτί του ρατσισμού σε βάρος των μεταναστών και των προσφύγων. Επιχειρούν να μετατρέψουν τους μετανάστες σε αποδιοπομπαίους τράγους για την άνοδο της ανεργίας. Ο Μπερλουσκόνι προχώρησε σε επαναπροωθήσεις προσφύγων χωρίς εξέταση του αιτήματός τους για άσυλο. Στην Βρετανία ο Μπράουν στοχοποιεί τους μετανάστες από την Α. Ευρώπη και κάποια συνδικάτα ενδίδουν ζητώντας «βρετανικές δουλειές για τους βρετανούς εργάτες». Και ο Σαρκοζί ήταν ο πρωτεργάτης του νέου ρατσιστικού Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου της Ε.Ε.

 

Μέσα  στον Μάη αναμένεται να έρθει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για ψήφιση η άμεση λειτουργία μιας νέας «Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης για το Άσυλο» με ενίσχυση της καταστολής των αιτούντων άσυλο. Η Ντόρα Μπακογιάννη τρέχει να εξασφαλίσει ελληνική συμμετοχή στην διοίκηση αλλά και την εγκατάσταση της υπηρεσίας αυτής στον Πειραιά. Θα συνδυάζει κέντρο πληροφοριών με φακέλωμα με βιομετρικά στοιχεία αλλά και πρωτοφανή ενίσχυση και στρατιωτικοποίηση της δίωξης των μεταναστών από την FRONTEX στα σύνορα.

 

Άμεσα, η κυβέρνηση αναζητά τρόπο να κλείσει σε στρατόπεδο συγκέντρωσης όλους τους Αφγανούς πρόσφυγες του καταυλισμού της Πάτρα, όπως επίσης και την εκκένωση χώρων του κέντρου της Αθήνας στα πλαίσια μάλιστα σχεδίων Ανάπλασης του Δήμου της Αθήνας! Επαναφέρουν την προπαγάνδα ότι «πίσω από τους μουσουλμάνους βρίσκονται πυρήνες της Αλ κάϊντα» και ετοιμάζουν γιγάντια φυλακή  στο παλιό στρατόπεδο του ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο.

Το κέντρο της Αθήνας, ο Άγιος Παντελεήμονας, η Πάτρα,  μετατρέπονται κάθε τόσο σε πεδία εκκαθαριστικών «επιχειρήσεων σκούπα» της Αστυνομίας με στρατιωτικού τύπου περικυκλώσεις των περιοχών και εξευτελιστικούς ελέγχους.

Προχωράει σε συνεργασία με το ΛΑΟΣ και νομιμοποιεί ακόμη και τις ρατσιστικές επιθέσεις των νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Εμφανίζονται  «επιτροπές αγανακτισμένων κατοίκων» που επιχειρούν να συγκροτήσουν ρεύμα ρατσιστικής διαμαρτυρίας κατά των μεταναστών.

Το εργατικό κίνημα και η Αριστερά πρέπει να παίρνει όλες τις  πρωτοβουλίες για να τους κλείνει το δρόμο, με συστηματική δράση αλλά και αντισυγκεντρώσεις όπου τολμάνε να βγαίνουν στους δρόμους. Η νομιμοποίηση τους θα σημάνει δυνατότητα διάσπασης των εργατών και θα ανοίξει το δρόμο σε φαινόμενα τύπου Βρετανίας δηλ. να υποκύψουν κομμάτια που σήμερα αγανακτούν με την κυβέρνηση στην αναζήτηση λύσεων στα προβλήματα σε βάρος των μεταναστών.

Η αποτυχία των κινητοποιήσεων «επιτροπών πολιτών από 7 συνοικίες» με στήριξη της Χρυσής Αυγής στην Ομόνοια στις 9 Μάη έχει τεράστια σημασία. Έφτασαν στο χώρο με κάλυψη της ΕΛΑΣ  λίγες ομάδες τραμπούκων χρυσαυγιτών και έλειπε παντελώς κόσμος που πίστεψαν ότι θα τον κατέβαζαν στο δρόμο. Η πλήρης απομόνωση των φασιστών και η απουσία μαζικής συμμετοχής δείχνει πόσο αποτελεσματική είναι η αντισυγκέντρωση σαν πρακτική του κινήματος

Η άμεση κινητοποίηση κύρια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ήταν αυτή που απονομιμοποίησε το κάλεσμα τους και ταυτόχρονα έμπρακτα δεν τους άφησε να διαδηλώνουν για να χύνουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο.

Η Επιτροπή κατά του Συμφώνου Μετανάστευσης και Ασύλου της Ε.Ε. παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο να υπάρχει οργανωμένη αντίσταση στο ρατσισμό διότι στηρίζεται στην αντιμετώπιση ότι η πλειοψηφία του κόσμου δεν τσιμπάει στην δημαγωγία του ΛΑΟΣ και των φασιστών αντίθετα προσδοκά λύσεις από την μαζική δράση των εργατών. Οργάνωσε τη διαδήλωση που ματαίωσε το ρατσιστικό συλλαλητήριο κατά των Αφγανών προσφύγων από το ΛΑΟΣ Κυψέλης και τη Χρυσή Αυγή στον Άγιο Παντελεήμονα. Στη Νίκαια, το Αιγάλεω, την Λαμπρινή οργάνωσε διαδηλώσεις κατά των φασιστών με μαζική συμμετοχή. Στην Ν.Ιωνία κατήγγειλε το κλείσιμο τζαμιού στην περιοχή ενώ όταν οι φασίστες πέρασαν σε επιθέσεις κινητοποίησε άμεσα εκατοντάδες.

Η Πακιστανική Κοινότητα έχει δώσει δυναμικό παρών. Είναι η οργανωμένη με δημοκρατικό τρόπο κοινότητα των μεταναστών που πολιτικοποίησε  τη δράση της όταν οι μυστικές υπηρεσίες του Βουλγαράκη μαζί με τους Βρετανούς πράκτορες οργάνωσαν τις απαγωγές των 28 Πακιστανών. Συνέχισε με τις καταγγελίες των δολοφονιών στην Π. Ράλλη και δεν συναίνεσε στο διάλογο με το Παυλόπουλο για ποσοστώσεις στις αιτήσεις ασύλου ενώ στέκεται αντίθετη στις συμφωνίες Ντόρας Μπακογιάννη με τον Πακιστανό πρέσβη που δέχεται τις απελάσεις! Είναι αποτελεσματική η δράση της διότι κινητοποιεί χιλιάδες εργαζόμενους Πακιστανούς που συνδέονται με πραγματικούς δεσμούς με τα συνδικάτα και τελευταία με την Αριστερά.

Το ΣΕΚ έπαιξε ρόλο με την σχέση του με την Πακιστανική Κοινότητα ανοίγοντας την δυνατότητα να παλεύει μαζί με τα συνδικάτα και την Αριστερά ενάντια στη κυβέρνηση και τους φασίστες. Το ΣΕΚ αντιμετωπίζει τους μετανάστες σαν κομμάτι της εργατικής τάξης και όχι σαν εξαθλιωμένους που χρήζουν φιλανθρωπικής κατανόησης για αυτό ο αγώνας για τις ελευθερίες και τα δικαιώματα τους γίνεται πιο δυνατός με αυτή τη σύνδεση.

Είναι ώρα να διεκδικήσουμε επιθετικά ότι όλοι οι μετανάστες θα νομιμοποιηθούν εδώ και τώρα.

Να σταματήσουν οι ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα της Αστυνομίας

Να καταργηθεί το Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου της Ε.Ε.