Άρθρο
Διπλή μάχη

Εξώφυλλο του τευχους 70

Ο «Σοσιαλισμός από τα κάτω» σε αυτό το τεύχος είναι αφιερωμένος στις μάχες που έχουμε μπροστά μας για να μην περάσει η επίθεση στο βιoτικό επίπεδο της τάξης μας, για να μην συνεχίζουν ΗΠΑ και ΝΑΤΟ να σφάζουν κόσμο στο Αφγανιστάν, στη Μέση Ανατολή, στά Βαλκάνια και τώρα στον Καύκασο.

«60 χρόνια ΝΑΤΟ ειναι αρκετά» είναι το σύνθημα του αντιπολεμικού κινήματος που οργανώνει ένα εξάμηνο κινητοποιήσεων σε όλο τον κόσμο. Δεν περιμένουμε, ουτε οργανώνουμε μόνο το πανευρωπαικό συλλαλητήριο στις 3-4 Απρίλη 2009 στο Στρασβούργο ενάντια στις φιέστες του ΝΑΤΟ, αλλά ξεκινάμε από τις 20 Σεπτέμβρη με συλλαλητήρια στην Αθήνα, στο Λονδίνο, σε Βερολίνο και Στουντγκάρδη στη Γερμανία, στη Βιτσέντζα της Ιταλίας, στο Μάλμοε της Σουηδίας.

5 χρόνια είναι πολλά με την κυβέρνηση της Ν.Δ. Από το 2004 το εργατικό κίνημα αντιστάθηκε –συμβασιούχοι, τράπεζες, Ασφαλιστικό, ακρίβεια...Καιρός να τελειώνουμε μαζί τους.

Η Αριστερά έχει τη δυνατότητα να παλέψει για ριζικές λύσεις, για λύσεις που ανοίγουν την προοπτική να απαλλαγούμε όχι μόνο από την κυβέρνηση Καραμανλή αλλά και από το σύστημα που υπηρετεί. Οταν η Αριστερά παλεύει με τέτοιους στόχους κερδίζει. Κερδίζει τις άμεσες καθημερινές μάχες που δίνει ο κόσμος, κερδίζει η ίδια σε δύναμη και κύρος, ανοίγει δρόμους και ορίζοντες για ένα μέλλον χωρίς το άγχος της φτώχειας και τη φρίκη του πολέμου. 

Τα άρθρα αυτού του περιοδικού μπαίνουν στη συζήτηση για όλα αυτά...