Άρθρο
Oι πλημμύρες στο Πακιστάν. Άσυλο στους πρόσφυγες της καταστροφής

Εξώφυλλο του τευχους 82

Οι καταστροφικές πλημμύρες στο Πακιστάν με τα είκοσι εκατομμύρια πλημμυροπαθών, τις χιλιάδες νεκρούς και τα οκτώ εκατομμύρια αστέγους δεν είναι θεομηνία αλλά ένα έγκλημα με ένοχο τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που απλώνεται από το Αφγανιστάν στο Πακιστάν. Ο Πακιστανικός στρατός σε συνεργασία με τις δυνάμεις των ΗΠΑ διεξάγουν ένα βρόμικο πόλεμο για την καθυπόταξη της περιοχής με βομβαρδισμούς και επιδρομές που είχαν οδηγήσει τρία εκατομμύρια στην προσφυγιά, ενώ οι υποδομές είχαν πληγεί ή απλά εγκαταλειφτεί.

Ο στρατός για να διασώσει αεροπορικές βάσεις που είχαν εκχωρηθεί στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ για να απογειώνονται τα μη επανδρωμένα βομβαρδιστικά έκανε σχεδιασμένες εκτροπές υδάτων καταστρέφοντας πόλεις με εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους. Για αυτό και η οργή του κόσμου ξεχείλισε απέναντι σε μια κυβέρνηση που ο πρόεδρος της έκανε διακοπές στη βίλλα του μετά από περιοδεία στην Βρετανία! 

Η ελληνική κυβέρνηση είναι συνένοχη. Ο Έλληνας πρέσβης στο Πακιστάν εκείνες τις μέρες έτρεχε να συναντήσει τον αρχιστράτηγο των κατοχικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ Πετρέους σε μια συγκυρία που ο πόλεμος χάνεται, ενώ η Ελλάδα διατηρεί ελληνικό στρατό στο Αφγανιστάν, μια νοσοκομειακή μονάδα και διοικεί το αεροδρόμιο της Καμπούλ.

Την ίδια ώρα στην Ελλάδα η κυβέρνηση Παπανδρέου καταδιώκει πρόσφυγες και μετανάστες από το Πακιστάν, το Αφγανιστάν και αλλού ενώ συνεχίζει τις απελάσεις. Αποκορύφωμα οι ρατσιστικές επιχειρήσεις σκούπα στην Αθήνα για την εκκαθάριση του κέντρου για χάρη των μεγαλεμπόρων, των κερδοσκόπων. Οι μετανάστες μετατρέπονται σε αποδιοπομπαίους τράγους για την φτώχεια και την υποβάθμιση που φέρνουν τα μέτρα του Μνημόνιου ΔΝΤ-ΕΕ, ενώ ο Παπανδρέου διευρύνει τις συνεργασίες με το ΛΑΟΣ κατεβάζοντας κοινό υποψήφιο τον Τατούλη.

Ήδη, τα αρπακτικά του ΔΝΤ ετοιμάζονται να προσφέρουν δάνεια με εξοντωτικούς όρους για την ανοικοδόμηση του Πακιστάν! Η ανθρωπιστική βοήθεια της διεθνούς κοινότητας γίνεται εργαλείο για την συνέχιση του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας». Η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος έχει απευθύνει έκκληση στήριξης των πλημμυροπαθών με αποστολές απ´ ευθείας στον κόσμο. Έχει βάλει το αίτημα «να ανοίξουν τώρα τα σύνορα στους πρόσφυγες της καταστροφής με άμεση νομιμοποίηση των μεταναστών από το Πακιστάν». Απαιτεί να σταματήσουν τώρα οι ρατσιστικές απελάσεις και οι επιχειρήσεις σκούπα.

Είναι ώρα τα συνδικάτα, οι φοιτητικοί σύλλογοι, οι φορείς να μπουν μπροστά ώστε να χτίσουμε ένα κίνημα αλληλεγγύης στους πλημμυροπαθείς. Ήδη, συνδικάτα όπως η ΟΛΜΕ, η ΠΟΣΠΕΡΤ, το ΕΚΑ και η ΑΔΕΔΥ δηλώνουν συμμετοχή σε μια τέτοια καμπάνια αλληλεγγύης.

Η καλύτερη βοήθεια στον Πακιστανικό λαό είναι ο άμεσος τερματισμός του πολέμου στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν. Είναι να γυρίσει πίσω τώρα ο ελληνικός στρατός από το Αφγανιστάν και ακόμη καλύτερα η νοσοκομειακή μονάδα να βρεθεί στο πλευρό των πλημμυροπαθών που απειλούνται. Είναι να νομιμοποιηθούν όλοι οι μετανάστες από το Πακιστάν εδώ και τώρα!

Η Ένωση Μεταναστών Εργατών και η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή ξεκινάνε μαζική καμπάνια και αξίζει να την στηρίξουμε όλοι.